USLANMAM
USLANMAM öğesini iGoogle sayfanıza ekleyin.
UslanmaM En Kaliteli Bilgi Adresiniz
Geri git   USLANMAM > HANIMEFENDİLER ve BEYEFENDİLER > Bakım ve Makyaj
Google
 
UslanmaM Resim AlbümleriSosyal Gruplar
Kayıt ol Sosyal Gruplar Ajanda Konuları Okundu Kabul Et

Bakım ve Makyaj Nasıl Daha Güzel Olunur? Bakım ve Makyaj Nasıl Yapılır?

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02-22-2007, 09:57 PM   #1 (permalink)
Administrator
 
ABYSS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Cİlt Bakimi İÇİn.... SeÇ Begen Al

Azelaic Acid : Daha önceleri leke tedavilerinde kullanılan son günlerde anti-seboroik madde olarak kullanılan organik asittir. Yağ ifrazatını azaltır ve dengeler.



Citric Acid : Asit oranını artırmak için kullanılan yumuşak organik asit .Kozmetikte laktik asite bir alternatif olarak kullanılmaktadır .



Lactic Acid : Asit oranını arttırmak için kullanılan yumuşak organik asit.



Aromatik sular : Suya batırılmış canlı bitkilerin buharla distilasyonu ile elde edilirler . Bu distile sular çok saf ve hoş kokuludurlar ve genelde tonik yapımında kullanılır. Kozmetikte en çok kullanılan bitkiler : hamamelis karnabahar gül ıhlamur ve papatya .



Kayısı çekirdeği yağı : Kayısı çekirdeğini ezerek elde edilir . Kozmetikte çok kullanışlıdır çünkü renksiz kokusuzdur . Yağın inceliği güzeldir . Yağa stimüle edici hücre yenileyici ve koruyucu özellikler veren vitamin fitosterol ve bitkisel hormonlardan çok zengindir.



AHA Alphahydroxyacid: Taze meyvelerden ekstre edilen meyve asitleridir. Düşük yoğunlukta korneum tabakasının hücrelerinin şişmesini arttırarak nemlendirici etkisi vardır .

Yüksek yoğunlukta mimik çizgilerini azaltan yüzeysel soyma etkisi vardır .



Allantoin : Keratoplastik madde yumuşatıcı nemlendirici ve sakinleştiricidir .



Aloe Vera : Nemlendirici sakinleştirici kızarıklık giderici ve yumuşatıcı etkisi olan polisakkaridlerden oluşan özel jelin elde edildiği bitki türüdür . Nemlendirme etkisi çok kuvvetlidir.



Portakal esansiyel yağı : Çok yoğun ve hoş kokusu olan bitki ekstresi . Ksantein gibi özel maddelerin emilmesi kolaylaştırır.



Bentonit : Kendi ağırlığının iki misli su emme kapasitesi olan mineral kumlu kildir. Kozmetikte temizleyici yağ emici maske ve vücut peelinglerinin yapımında kullanılır.



Biotin veya Vitamin H : Hücre büyümesi için şart olan vitamindir . Escin ( at kestanesi ) ekstresinde çok yüksek yoğunlukta bulunur . Anti ödem ve damar sıkıştırıcı etkisi vardır. Seborroe vakkalarında belirgin biotin eksikliği gözlenmiştir.



Bisabolol : Papatyanın ekstresidir. Yumuşatıcı etkisi olan maddedir.



Caffein : Guarana Mate Cola ve kahvede var olan alkaloiddir . Yağ hücrelerinde yağ oluşumunu bloke edici özelliğinden dolayı kozmetikte kullanılmaktadır.



Marigold : Yumuşatıcı ve nemlendirici etkisi olan şekerlerin elde edildiği bitkidir.



Cinnamon : Tarçın Temizleyici antiseptik ve stimüle edici özellikleri olan esansiyel yağların elde edildiği bitkidir.



Kaolin : Matlaştırıcı renk açıcı ve emici gücü olan mineral maddedir. Kozmetikte bu özelliğinden ötürü yüz ve vücut maske yapımında kullanılmaktadır.



Ceramid : Kolesterol ve yağ asitleri ile birleşerek korneum tabakasının hücre bağlantılarını kuvvetlendiren böylece epidermisin nem kaybını önleyen “hücreler arası çimento” denilen karışımı meydana getirirler .



Salatalık : Renk açıcı tazeleştirici . Canlandırıcı diriltici maskelerde daima kullanılmıştır .



Cypress : Ağır bacaklar varisli damar gibi damar problemlerini tedavi eden ürünlerde kullanılan aktif maddeleri içeren bitki türüdür.



Cystine : Cilt yapılarının ve epidermik proteinin karakteristik amino asididir. Kozmetikte temiz olmayan yağlı ve hassas cilt tedavilerinde kullanılır.



Collagen : Mekanik dayanak fonksiyonu olan bağ dokusunun fibroblast adındaki hücrelerin ürettiği en önemli proteindir.Nemlendirici ve elastikiyet arttırıcı etkisi vardır.



Sarmaşık : Damarları koruyan su tutulma ve selülit tedavilerinde kullanılan aktif madde ihtiva eden bitki türüdür.



Elastin : Nemlendirici elastikiyet arttırıcı ve koruyucu özelliği olan dermis tabakası proteinidir.



Equisetum : Bağ dokusunu canlandıran ve mineral oranını arttıran özellikle potasyum ve silikon gibi minerallerden zengin bitki türüdür. Diüretik özelliği vardır . Cildin elastikiyetini etkiler çatlak tedavilerinde çok iyi sonuç verir. Anti –selülit tedavilerinde en çok kullanılan aktif maddedir.



Yosun ekstresi : Hücre aaaabolizmasını stimüle eder atıkların yok edilmesini hızlandırır doğal organik fonksiyonları canlandırır .



Deniz çamuru : Organizmadan toksinlerin atılmasını sağlar yağ bezlerinin aşırı salgılamasını dengeler mineral oranı yükseltir.



Güneş filtreleri : Cildin yaşlanmasına ve güneş yanığına sebep olan mor ötesi ışınları söndürebilen maddelerdir.



Karnabahar : Nişastadan zengin bitki türüdür. Karnabahar ın öz suyu özellikle kuru narin ve hassas ciltleri canlandırmak ve yumuşatmak için kullanılır.



Fruktoz : Yüksek su tutma kapasitesi olan şekerdir . Cilt üzerinde yüksek nemlendirme etkisi olan bir film meydana getirir .



Royal Jelly : Kraliçe arıyı beslemek için arılar tarafından yapılan karışım . Canlandırıcı ve stimüle edici maddelerden zengindir.



Ginko Biloba : Periferik kan dolaşımını canlandırıcı etkisi olan madde ihtiva eden bitki türüdür .



Glycerin : Çok yüksek nemlendirici gücü su tutucu özelliği olan maddedir.



Hamamelis : Bitki esansı . Hamamelisin distile suyunun yumuşatıcı kızarıklık giderici etkisi vardır .



Organik iyot : Yosundan ekstre edilir. Hücre aaaabolizmasının doğal hızlandırıcısıdır . Kozmetikte yağ eritme özelliği için kullanılır .



At kestanesi : Escin maddesinin elde edildiği bitki türüdür . Escin : Anti ödem ve dolaşımı yavaşlatarak damarlar üzerinde etkilidir . Damar cidarları koruyucu kırmızı cilt tedavisinde astrenjan ( gözenek sıkıştırıcı ) ve selülit tedavilerinde aktif madde olarak kullanılır .



Jojoba : Doymamış yağ asitlerinden zengin bitkisel yağdır . Epidermiste besleyici ve yumuşatıcı etkisi vardır . Hücre çeperinin elastikiyetini arttırır .



Lavanta : Canlandırıcı ve bakteri kovucu özelliği olan esansyel yağ.



Limon esansiyel yağı : Çok hoş kokusu olan bitkisel ekstre . Ksantin gibi maddelerin emilimini kolaylaştırır.



Amniotik sıvı : Nemlendirme ve besleyici özelliği olan biyolojik sıvı .



Liquorice : Bir bitki türüdür . Köklerinden sakinleştirici yumuşatıcı ve kızarıklık giderici etkisi olan Gliceretik asit isimli bir aktif madde ekstre edilir .



Şerbetçiotu : Epitel dokusunda besleyici etkisi olan östrojenden zengin bitki türüdür . Kozmetikte göğüs toparlayan ürünlerin yapımında kullanılır .



Mallow : Nemlendirici ve tazeleştirici etkisi olan bir polisakkaridin elde edildiği bitki türüdür.



Badem : Nemlendirici bitkisel yağ doymamış yağ asitlerinden zengin cildin elastikiyetini arttıran etkisi vardır.



Lemon balm : Tonik banyo ürünleri ve deterjan yapımında kullanılan bitki türüdür. Hoş ve yumuşatıcı etkisi vardır .



Nane : Koruyucu aromatik canlandırıcı ve tazeleştirici etkisi olan esansiyel yağlar içeren bitki türüdür .



Bilberry : Antosiandan zengin bitki türevidir. Damar koruyucu ve kapiller geçirgenliğini dengeleyici etkisi vardır. Yumuşatıcı özelliği içinde kullanılır.



NMF : Doğal nemlendirici faktör . Su tutan maddelerin karışımıdır : laktik asit glutamat asit urea tuzlar amino asitler şekerler . Cildin en üst tabakası korneumun normal nemini muhafaza etmesini sağlar .



Eser elementler : Hücre enzimlerin yardımcılarıdır. Düzgün aaaabolik reaksiyonların gerçekleşebilmesi için varlıkları şarttır.



Buğday tanesi ve Avocado yağı : Besleyici hücre yenileyici ve nemlendirici etkisi olan doymamış yağ asitler içeren asil yağlardır .



Macadamia yağı : Avustralya bitki türü olan Macadamia cevizinden ekstre edilen yağdır

Linoleik ve Linolenik asitlerden zengin (hücre çeperinin korunması için elzem olan 2 doymamış yağ asidi ) . Ayrıca cildi besleyen ve canlandıran etkisi de vardır.



Vazelin : Mineral kökenli yağ kayganlık ve koruyucu özelliği için kullanılır.



Panthenol : B vitamin grubu cildin yumuşaklığını arttırır kızarıklık gidericidir ve nemlendirir.



Orange pip : Acı portakaldan ekstre edilen parfüm bazı .



Maya proteini : Nemlendirici



Yosun protoplazması : Çeşitli yosun türünün hücre öz sıvısı . Mineral tuzlar eser elementlervitaminbitkisel hormonlarprotein ve polisakkaridlerden zengindir.



Gül : Tannin ve nişasta türevlerinden zengin bitki türü . Distile gül suyu kozmetikte astrenjan ve yumuşatıcı etkisinden dolayı kullanılır.



Biberiye : Yara iyileştirici özelliği periferik damar genişlemesi etkisi stimüle edici ve temizleyici etkisinden dolayı kullanılır .



Butcher’s broom : Saponin maddesinden zengin bitki türevi . Mikro kan dolaşımı üzerinde damar koruyucu etkisi vardır kapiller geçirgenliğini kolaylaştırır . Yumuşatıcıdır.



Ada çayı : Antiseptik yara iyileştirici ve yumuşatıcı etkisi vardır.



Marine sediment ve Çamur : Deniz çamuru grubundan . Bitki ve hayvan planktonundan ve mikroyosundan zengin . Mineral oranı arttırırlar aaaabolizma atıkların drene edilmesinde etkilidirler.



Organik silikon : Silikon bağ dokusunu stimüle eder ve kıkırdak yenilenmesini kolaylaştırır.



Sorbitol : Yüksek su tutma özelliği olan nemlendirici etkisinden dolayı kullanılır .



Theophyllin : Çay bitkisinden elde edilen ksantinic baz . Dermiste bulunan yağ hücrelerinde lipoliz ( yağ parçalama ) işlemini başlatan ve uzatma kabiliyetinden dolayı kullanılır .



Ihlamur ağacı : Bu ağacın çiçeklerinden yumuşatıcı etkisi olan esansiyel yağ ve aromatik su elde edilir . Özellikle hassas ve kızarmaya meğilli ciltler için .



Kekik : Bu bitkiden temizleyici anti mikrobik ve koku giderici özelliği olan bir esans elde edilir .



Verbena : Sakinleştirici ve stres giderici özelliği olan bir bitki türüdür . Kozmetikte kokusu için kullanılır .



Vitamin A : Yağda eriyen vitamin . Hücre çeperinin korunmasında çok önemli rolü vardır. Keratin senaaaine katıldığı için epitel dokunun büyümesi ve gelişmesinde önemli rol oynar .



Vitamin C : Suda eriyen atioksidan vitamin . kılcal damar cidarlarını koruyucu etkisi vardır dermiste kollajen senaaainde katılır .



Vitamin E : Doğal antioksidan Hücre çeperini serbest radikaller peroksid etkenler ve mor ötesi ışınların hücumundan korur .



Vitamin F : Oleik Linoleik ve Linolenik asit olan doymamış yağ asitlerin karışımıdır . Cilt dokusunu besler ve korur .

ABYSS isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
Eklenti Ekleyemezsiniz
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık
Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz