Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-07-2008, 10:26 AM   #1 (permalink)
_death angel_
Mareşal

_death angel_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üyelik Bilgileri
Ruh Halim:
Rep Bilgileri
Rep Puanı : 9241
Rep Derecesi : _death angel_ has a reputation beyond repute _death angel_ has a reputation beyond repute _death angel_ has a reputation beyond repute _death angel_ has a reputation beyond repute _death angel_ has a reputation beyond repute _death angel_ has a reputation beyond repute _death angel_ has a reputation beyond repute _death angel_ has a reputation beyond repute _death angel_ has a reputation beyond repute _death angel_ has a reputation beyond repute _death angel_ has a reputation beyond repute
Arrow hayatın acıLarı üzerine

hayatın birinci yarısı,mutLuLuğa karşı duyuLan yoruLmak biLmez bir özLem oLduğu haLde ikinci böLümü acı doLu bir korku duygusuyLa kapLıdır.Çünkü mutLuLuk deniLen herşeyin kuruntu oLduğu ve acıdan başka gerçeğin buLunmadığı fark ediLmiştir artık.AkLı başında insanLarın yakıcı zevkLerden çok acısız bir hayata yöneLmeLeri bundan ötürüdür.GençLiğimde kapımın ziLinin her çaLınışında gönLüm sevinçLerLe doLuyor ve kendi kendime "işte yeni bir oLay" diyordum.Ama yıLLar geçipte oLgunLaştığım zaman her ziL sesinden sonra şöyLe düşündüm "yine ne var?" insanLar yaşLandıkça tutkuLarın ve istekLerin nesnesi farksızLaştıkça bu istekLerin ve tutkuLarın bir bir ortadan kayboLdukLarı,hayat gücünün zayıfLadığı,izLenimLerin etki yapmadan geLip geçtiği,günLerin gittikçe daha hızLı aktığı,oLayLarın önemLerini kaybettiği ve herşeyin renksizLeştiği görüLür.GünLerin yükü aLtında saLLanarak yürür insan ya da bir köşeye çekilip dinLenir.Geçmiş varLığın göLgesi ya da hayaLeti haLine girer.Kendinden geçme,sonsuz uyku haLine dönüşür birgün.
Dante,diLe getirdiği cehennemin örneğini ve konusunu bizim gerçek dünyamızdan başka nerede arayabiLirdi?Nitekim,bize eksiksiz bir cehennem görüntüsü sundu ama cenneti ve cennetin mutLu hayatını diLe getirmesi gerektiği zaman aşıLması oLanaksız bir güçLükLe karşıLaştı çünkü içinde yaşadığımız şu dünya iLe cennet arasında hiçbir benzerLik yoktu.Cennette ki mutLu hayatı anLatacağı yerde ataLarının,sevgiLisi Beatrice'nin ve çeşitLi ermişLerin verdiği biLgiLeri iLetti bize.İçinde yaşadığımız dünyanın ne biçim bir dünya oLduğu böyLece açık bir şekiLde anLaşıLıyor değiL mi?
İstemek temeLi bakımından acı çekmektir ve yaşamak istemekten başka birşey oLmadığına göre hayatın tümü özü bakımından acıdan başka birşey değiLdir.

(konu daha önceden yayınLandıysa simdiden özür diLerim , aLıntıdır )

en güzeL oyun evciLikti son oyunda o kadar gercekciydi ama her oyun gibi eve dönüste oyun bitti

bugün senin icin bir kurban kestim haLa akıyor ve acıyor biLekLerim

anLadım hersey sensin..!!

_death angel_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla